Smažená krkovička s třepanými brambory
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 pěkné řízky z vepřové krkovičky - možno i s kostí
- sůl
- pepř
- na trojobal:
- hladká mouka
- 1 vejce
- 2 lžíce vody
- lžička hořčice
- lžíce pomazánkového másla
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- strouhanka na obalení
- olej nebo sádlo na smažení
- 0,5 kg brambor
- sůl
- kmín
- lžíce másla
- jarní cibulka nebo pórek
- pažitka na posypání
Postup Smažená krkovička s třepanými brambory
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme vařit okrájené brambory se solí a kmínem do měkka. Maso na řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme trojobal. Vejce prošleháme s vodou, máslem, hořčicí a česnekem. Utvoří se řídké těstíčko. Maso obalíme v mouce, těstíčku a strouhance.
Ihned smažíme v rozpáleném tuku z obou stran. Uvařené brambory scedíme, přidáme pórek a máslo. Dáme na to pokličku a s bramborami pořádně zatřeseme. Krásně se obalí v másle s pórkem. Sypeme pažitkou.