Slepičí polévka se slaninovými knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 slepice
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 cibule
- stroužek česneku
- 4 kuličky nového koření
- snítka libečku
- 10 celých pepřů
- vařené polévkové nudle
- knedlíčky:
- 100 g anglické slaniny
- cibule
- 1 starší rohlík + trochu mléka
- nasekaná petrželka
- 1 vejce
- 1-2 lžíce hl. mouky + strouhanka podle potřeby
- mléko podle potřeby
- kousek másla
- sůl
- pepř
Postup Slepičí polévka se slaninovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Slepici omyjeme a dáme vařit se solí a kořením. Vaříme do měkka podle velikosti slepice pomalým varem. Když už je poloměkká přidáme zeleninu a dovaříme.
Na knedlíčky zpěníme cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a opečeme. Necháme vychladnout. Do misky dáme nakrájený rohlík a pokropíme mlékem. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
Spojíme s vejcem, moukou promícháme a necháme chvíli odpočinout. Mokrýma rukama tvarujeme kuličky. Knedlíčky vhodíme do vařící osolené vody a vaříme cca7-8 minut. Vytáhneme děrovanou naběračkou.
Servírujeme horkou polévku s nakrájenou zeleninou, nudlemi a knedlíčky. Zdobíme nakrájenou petrželkou.