Slepičí polévka se slaninovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 slepice
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
stroužek česneku
4 kuličky nového koření
snítka libečku
10 celých pepřů
vařené polévkové nudle
knedlíčky:
100 g anglické slaniny
cibule
1 starší rohlík + trochu mléka
nasekaná petrželka
1 vejce
1-2 lžíce hl. mouky + strouhanka podle potřeby
mléko podle potřeby
kousek másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slepici omyjeme a dáme vařit se solí a kořením. Vaříme do měkka podle velikosti slepice pomalým varem. Když už je poloměkká přidáme zeleninu a dovaříme.

  2. Na knedlíčky zpěníme cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a opečeme. Necháme vychladnout. Do misky dáme nakrájený rohlík a pokropíme mlékem. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.

  3. Spojíme s vejcem, moukou promícháme a necháme chvíli odpočinout. Mokrýma rukama tvarujeme kuličky. Knedlíčky vhodíme do vařící osolené vody a vaříme cca7-8 minut. Vytáhneme děrovanou naběračkou.

  4. Servírujeme horkou polévku s nakrájenou zeleninou, nudlemi a knedlíčky. Zdobíme nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!