Slepice v pikantní omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 slepice - měla jsem malou, 1.400 g
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- 6 kuliček celého pepře
- 2 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžička uzené papriky
- 100 ml smetany
- 2 lžíce mouky
- 2 lžíce nakládané kapie
- 2 lžíce kapary
- 1-2 lžičky citronové šťávy
- sůl
Postup Slepice v pikantní omáčce
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme vařit slepici s kořenovou zeleninou, solí a kořením. Já jsem použila PH, ale nemusí být. Vaříme doměkka.
Na lžíci másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme, přisypeme obě papriky, necháme je krátce rozvonět a zalijeme cca 500 ml zchladlého slepičího vývaru. Prošleháme, zakápneme citronem a necháme 20 minut provařit.
Ke konci přidáme proužky kapie, kapary, případně dochutíme solí a zjemníme smetanou.
Slepici vykostíme a dáme prohřát do omáčky. Servírujeme s knedlíkem nebo s rýží.