Šlehačkový koláč s třešněma

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
1 hrnek mletého cukru (krupice)
1 šlehačka 12% (může být i tučnější)
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce oleje
třešně
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr vyšleháme, přidáme šlehačku, mouku, prášek do pečiva a olej.

  2. Umícháme těsto, větší část nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a druhou část obarvíme lžící kakaa, kterou pak lžící místy vlíváme do světlého těsta.

  3. Třešně rozpůlíme na půlky, zbavíme pecek a poklademe na těsto.

  4. Pečeme na 180°C. Zda je koláč hotový zkusíme špejlí. Pokud se těsto nelepí, můžeme vyjmout z trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!