Šlehačkový koláč s třešněma
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 vejce
- 1 hrnek mletého cukru (krupice)
- 1 šlehačka 12% (může být i tučnější)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce oleje
- třešně
- kakao
Postup Šlehačkový koláč s třešněma
Postup přípravy receptu
-
Vejce a cukr vyšleháme, přidáme šlehačku, mouku, prášek do pečiva a olej.
Umícháme těsto, větší část nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a druhou část obarvíme lžící kakaa, kterou pak lžící místy vlíváme do světlého těsta.
Třešně rozpůlíme na půlky, zbavíme pecek a poklademe na těsto.
Pečeme na 180°C. Zda je koláč hotový zkusíme špejlí. Pokud se těsto nelepí, můžeme vyjmout z trouby.