Slávky

Recepty, Mořské plody

Suroviny

skoro 1/2 kg slávek
minimálně 2 stroužky česneku
hodně petrželky
citron

Postup přípravy receptu

  1. JEDNODUŠEJI UŽ TO NEJDE:-) Zatřeseme s pytlem mušlí. Ty, které zůstanou otevřené, VYHODÍME! Škeble očistíme (kartáčkem) a opláchneme (vodou).

  2. Česnek nakrájíme na plátky a petržel nadrobno.

  3. Slávky vložíme do hrnce, přihodíme česnek, NESOLÍME, NEPODLÉVÁME, zadeklujeme poklicí a dáme vařit na prudký oheň. Občas obsah prohodíme.

  4. Asi do 5 minut mlži pustí šťávu a otevřou se. Dáme z ohně.

  5. Přihodíme pertžel a důkladně zamícháme, aby žádná slávka nepřišla zkrátka.

  6. Škeble, které se neotevřou, VYHODÍME a můžeme podávat. Maso vybíráme pomocí rozevřené škeble - jako pinzetou... Šťávu nabíráme půlškeblí, jako lžičkou... Kdo chce, tak si okyselí citronem... Kdo se chce i nasytit, ulamuje sousta z bílého chleba... Popíjíme bílé, suché...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!