Sladké mraky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Krém
8 - 9 lžic cukr krystal
1/2 l mléko
rum
1/2 balíčku másla
1 balíček vanilkového pudinku
1 salko
na potření
50 dkg čokoláda na vaření
podle potřeby
tuk na vymazání
těsto
15 dkg 100% tuk
4 ks vejce
1 špetka soli
15 dkg hladká mouka
3 dcl voda

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit salko asi 2,5 hodiny.

  2. Tuk rozpustíme v uvedeném množství vody a přidáme špetku soli.

  3. Jakmile začne vařit, smícháme s moukou. Stáhneme z plotny. Tímto návodem jsme si připravili odpalované těsto.

  4. Po vychladnutí vmícháme vejce jedno po druhém.

  5. Vymažeme dva plechy a těsto na ně natřeme v tenké vrstvě. Prudce upečeme asi na 220°C. Bude stačit 10 -15 minut. Při pečení se těsto začne zvedat a dělat bubliny.

  6. Mezitím si připravíme krém. Smícháme mléko, cukr a pudink a uvaříme. Do vychladlého pudinku zašleháme půlku másla a rum podle chuti a nakonec uvařený karamel.

  7. Na upečený plát těsta natíráme připravený pudinkový krém, přikryjeme druhým plátem těsta a pocákáme čokoládou.

  8. Mraky necháme vychladit v lednici nejméně 24 hodin a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!