Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 180 g másla (pokojové teploty, nakrájeného na kousky)
- 200 g přírodního krupicového cukru
- 180 g hladké mouky
- 3 velká vejce
- 3 lžíce mléka
- 1 lžičku prášku do pečiva
- Na posypání:
- 100 g čokolády na vaření (ideálně se 70% obsahem kakaové hmoty), nahrubo nasekané
- 1 lžičku mleté skořice
- 30 g přírodního krupicového cukru
- 80 g sekaných oříšků (třeba lískových nebo pistácií), případně mandlí – klidně i ve směsi
Postup Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.
Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.
Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.