Selská krupková s vajíčkem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 velké hrsti krupek
1 litr vývaru (může být i z kostky, ale já jsem použila hovězí z kostí)
1 velká brambora
1 velká mrkev
2 stroužky česneku
1 malá cibule (já nejraději používám 2 jarní cibulky)
1 lžíce másla
1 vejce
sůl
pepř
kmín
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. V míse namočíme kroupy a necháme namočené 6 hodin (babička říkala, že stačí i 4, ale já chtěla mít jistotu a na sáčku bylo napsané kroupy velké, tak jsem dala radši víc).

  2. V hrnci rozehřejeme máslo na kterém dozlatova osmahneme cibuli a česnek. Přidáme kmín.

  3. Zalijeme vývarem a přidáme krupky (bez vody).

  4. Vaříme asi 40 - 45 minut.

  5. Po této době přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a mrkev.

  6. Po změknutí brambor rozšleháme vejce a nalijeme ho do polévky.

  7. Dochutíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!