Selská krupková s vajíčkem
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 velké hrsti krupek
- 1 litr vývaru (může být i z kostky, ale já jsem použila hovězí z kostí)
- 1 velká brambora
- 1 velká mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule (já nejraději používám 2 jarní cibulky)
- 1 lžíce másla
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
Postup Selská krupková s vajíčkem
Postup přípravy receptu
-
V míse namočíme kroupy a necháme namočené 6 hodin (babička říkala, že stačí i 4, ale já chtěla mít jistotu a na sáčku bylo napsané kroupy velké, tak jsem dala radši víc).
V hrnci rozehřejeme máslo na kterém dozlatova osmahneme cibuli a česnek. Přidáme kmín.
Zalijeme vývarem a přidáme krupky (bez vody).
Vaříme asi 40 - 45 minut.
Po této době přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a mrkev.
Po změknutí brambor rozšleháme vejce a nalijeme ho do polévky.
Dochutíme a můžeme podávat.