Segedínský guláš V.
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Suroviny:
- 380 g krkovice s kostí
- 500 g vepřový minutkový bok
- 1 velká cibule
- 3/4 plechovky sterilovaného zelí
- mletá sladká paprika
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 1 kostka Masoxu
- Vegeta
- Maggi
- hotová jíška tmavá
- 2 zakysané smetany
- voda
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
Postup Segedínský guláš V.
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín.
Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji.
Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak zasypeme paprikou chvíli orestujeme a zalijeme horkou vodou. Vaříme do změknutí masa. Mezitím si provaříme zelí z plechovky spolu s divokým kořením.
Uvařené a scezené zelí přeneseme k masu. Zahustíme jíškou a dochutíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.