Salát z nových brambor a tuňáka
Recepty, SalátySuroviny
- 400 g nových uvařených brambor
- konzerva tuňáka v oleji
- 2 vejce uvařená na tvrdo
- 10 cherry rajčátek
- 10 černých oliv
- červená cibule
- jarní cibulka
- hrubě mletý pepř
- sůl
- zálivka:
- 100 g majonézy
- 1-2 lžíce nasekaných kapar
- 2 lžičky celozrnné hořčice
- špetička cukru
- pár kapek z citronu
Postup Salát z nových brambor a tuňáka
Postup přípravy receptu
-
Studené uvařené brambory, vejce a olivy nakrájíme na plátky a osolíme. Cibuli nakrájíme na klínky a rajčátka na půlky.
Smícháme zálivku ze všech surovin a dochutíme. Brambory smícháme s olivami, cibulí a rajčátky. Nahoru položíme vejce, kousky tuňáka a posypeme natí jarní cibulky.
Celé to posypeme hrubě mletým pepřem a zakápneme zálivkou. Kdo chce, může to vše společně promíchat. Necháme chvíli propojit chutě a podáváme.