Salát z grilované cukety s parmazánem

Recepty, Grilování

Suroviny

4 cukety (menší mladé)
4 silnější plátky anglické slaniny
4 lžíce parmazánu
1 stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje
citrónová šťáva
sůl
černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cukety nastrouháme na tenké plátky - pomocí zeleninové škrabky nebo elektrického nářezáku. Dáme je do misky, zakapeme olivovým olejem, protřeseme a necháme 10 minut odležet.

  2. Potom jednotlivé plátky opečeme na rozpálené suché pánvi dohněda a odkládáme do jiné misky. Do pánve po opékání dáme anglickou slaninu, nakrájenou na co nejmenší kostičky, orestujeme dohněda, přidáme prolisovaný stroužek česneku, necháme rozvonět a vše vsypeme k cuketám. Osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, opepříme, zasypeme parmazánem a opatrně promícháme. Podáváme buď vlažné, nebo naopak vychlazené s opečeným bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!