Salát s grilovacími klobáskami

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g tenké bílé grilovací klobásky
2 salátová srdíčka nebo menší hlávka ledového salátu nebo mix salátů (polníček, rukola atd. dle chuti a nabídky)
1 větší zralé avokádo + citronová šťáva
1/4 salátové okurky
cherry rajčátka
1 červená cibule
1 lžíce kremžské hořčice
1 zarovnaná lžíce hnědého cukru
1-2 lžíce červeného vinného octa
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na mísu vyskládáme natrhaný salát, oloupané avokádo nakrájené na plátky, které zakápneme citronem, aby nezhnědlo, plátky okurky. Na lžíci oleje opékáme na kousky nakrájené klobásky dočervena.

  2. Dáme stranou, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, když je trochu osmažená, zasypeme ji cukrem, přidáme hořčici a rajčátka a chvíli smažíme společně (pozor, hořčice docela prská).

  3. Klobásky a směs z pánve navršíme na zeleninu, do pánve nalijeme ocet, trochu naředíme vodou (asi lžíci), trošku přisolíme, opepříme a svaříme a odškrabeme přípečky. Zakapeme tím salát a ihned podáváme s křupavou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!