Salát Champignon-Bacon-Pecorino
Recepty, SalátySuroviny
- 200 g čerstvých žampionů (Champignon)
- 100 g uzené slaniny (Bacon)
- 100 g sýru Pecorino
- 100 g sýru Eidam
- majonéza
Postup Salát Champignon-Bacon-Pecorino
Postup přípravy receptu
-
Na suchou rozpálenou pánev naskládáme tenké plátky uzené slaniny a opečeme do křupava.
Opečenou slaninu dáme osušit od přebytečného tuku na papírový ubrousek a necháme vychladnout.
Po vychladnutí silně křupavou slaninu nakrájíme na menší kousky.
Ve výpeku ze slaniny si orestujeme nakrájené žampiony a po orestování je také necháme oschnout a vychladnout.
Na jemném struhadle si nastrouháme sýr Pecorino a smícháme jej s třemi lžícemi poctivé majonézy. Sýr Eidam nakrájíme na malé kostičky.
Do mísy vložíme všechny suroviny a dobře promícháme s ochucenou majonézou, která nám smícháním se sýrem příjemně zhoustla.
Salát již nesolíme, neboť slanina a sýr Pecorino jsou dostatečně slané.
Necháme vychladit a podáváme s čerstvým nejlépe křupavým pečivem-bagetkou.