Salát Champignon-Bacon-Pecorino

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g čerstvých žampionů (Champignon)
100 g uzené slaniny (Bacon)
100 g sýru Pecorino
100 g sýru Eidam
majonéza

Postup přípravy receptu

  1. Na suchou rozpálenou pánev naskládáme tenké plátky uzené slaniny a opečeme do křupava.

  2. Opečenou slaninu dáme osušit od přebytečného tuku na papírový ubrousek a necháme vychladnout.

  3. Po vychladnutí silně křupavou slaninu nakrájíme na menší kousky.

  4. Ve výpeku ze slaniny si orestujeme nakrájené žampiony a po orestování je také necháme oschnout a vychladnout.

  5. Na jemném struhadle si nastrouháme sýr Pecorino a smícháme jej s třemi lžícemi poctivé majonézy. Sýr Eidam nakrájíme na malé kostičky.

  6. Do mísy vložíme všechny suroviny a dobře promícháme s ochucenou majonézou, která nám smícháním se sýrem příjemně zhoustla.

  7. Salát již nesolíme, neboť slanina a sýr Pecorino jsou dostatečně slané.

  8. Necháme vychladit a podáváme s čerstvým nejlépe křupavým pečivem-bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!