Rychlý nepečený řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g BEBE sušenek nebo jakýchkoliv obyčejných máslových sušenek
3 zakysané smetany
4 polévkové lžíce cukru
2 lžičky cukrářského vanilkového aroma
1 sáček ztužovače na šlehačku
NA ŽELÉ:
700 ml džus rybízový (nebo použijeme jakýkoli oblíbený džus, který máme rádi)
2 sáčky vanilkového pudinku

Postup přípravy receptu

  1. Ve formě vystlané potravinovou fólií si vytvoříme dno ze sušenek, jako podklad. Umícháme si smetany s cukrem a vanilkovým aroma, dle návodu do směsi připravíme ztužovač.

  2. Touto směsí potíráme sušenky. Toto opakujeme, dokud máme krém a sušenky. Poslední vrstvou by měly být sušenky. Formu si dáme do lednice a necháme pomalu tuhnout.

  3. Nakonec si uděláme želé. Pudingy uvaříme v džusu. Až se nám směs uvaří, předěláme ji ze sporáku do vodní lázně a celý hrnec i s želé chladíme, dokud není vlažný.

  4. No a na závěr tímto želé zalijeme vzniklý řez ze sušenek a celý dáme chladit do ledničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!