Rychlý nepečený řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g BEBE sušenek nebo jakýchkoliv obyčejných máslových sušenek
- 3 zakysané smetany
- 4 polévkové lžíce cukru
- 2 lžičky cukrářského vanilkového aroma
- 1 sáček ztužovače na šlehačku
- NA ŽELÉ:
- 700 ml džus rybízový (nebo použijeme jakýkoli oblíbený džus, který máme rádi)
- 2 sáčky vanilkového pudinku
Postup Rychlý nepečený řez
Postup přípravy receptu
-
Ve formě vystlané potravinovou fólií si vytvoříme dno ze sušenek, jako podklad. Umícháme si smetany s cukrem a vanilkovým aroma, dle návodu do směsi připravíme ztužovač.
Touto směsí potíráme sušenky. Toto opakujeme, dokud máme krém a sušenky. Poslední vrstvou by měly být sušenky. Formu si dáme do lednice a necháme pomalu tuhnout.
Nakonec si uděláme želé. Pudingy uvaříme v džusu. Až se nám směs uvaří, předěláme ji ze sporáku do vodní lázně a celý hrnec i s želé chladíme, dokud není vlažný.
No a na závěr tímto želé zalijeme vzniklý řez ze sušenek a celý dáme chladit do ledničky.