Rychlé sádlové housky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

280 g vody
21 g droždí
450 g hladké mouky
50 g celozrnné pšeničné mouky
2 lžičky soli
4 lžíce rozpuštěného sádla (asi 30 g)
Na potření a posyp:
vejce
hrubá sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme jen asi 20-30 minut vykynout.

  2. Těsto rozdělíme na 8 kousků, z každého uděláme bulku a než si nachystáme plech na pečení a vejce na potření, necháme bulky odpočinout.

  3. Z každé housky vyválíme pramen, ze kterého upleteme housku.

  4. Všechny housky uložíme na plech a necháme kynout jen po dobu, než se dobře rozehřeje trouba (asi 20 minut). Pak potřeme vejcem, posypeme solí a kmínem a upečeme (190-200°C/asi 17-20 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!