Rychlé sádlové housky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 280 g vody
- 21 g droždí
- 450 g hladké mouky
- 50 g celozrnné pšeničné mouky
- 2 lžičky soli
- 4 lžíce rozpuštěného sádla (asi 30 g)
- Na potření a posyp:
- vejce
- hrubá sůl
- kmín
Postup Rychlé sádlové housky
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme jen asi 20-30 minut vykynout.
Těsto rozdělíme na 8 kousků, z každého uděláme bulku a než si nachystáme plech na pečení a vejce na potření, necháme bulky odpočinout.
Z každé housky vyválíme pramen, ze kterého upleteme housku.
Všechny housky uložíme na plech a necháme kynout jen po dobu, než se dobře rozehřeje trouba (asi 20 minut). Pak potřeme vejcem, posypeme solí a kmínem a upečeme (190-200°C/asi 17-20 minut).