Rychlé kari rizoto s baby špenátem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa (já měla vepřovou plec)
- 500 g baby špenátu
- 1 pl kari pasty (žlutá, zelená)
- 1 kl koření Garam Masala
- 2 pl sojové omáčky
- 2 pl ústřicové omáčky
- 1 pl medu
- 1 pl solamylu
- 1 velká cibule
- sůl
- olej
- 1 a 1/2 hrnku rýže (já měla jasmínovou)
- čerstvý koriandr
- sušená cibulka
Postup Rychlé kari rizoto s baby špenátem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme rýži, já ji vařila v rýžovaru - 1,5 hrnku rýže, 3 hrnky vody, 1 kl soli a 1 pl oleje, ale můžeme uvařit klasicky.
Zatímco se rýže vaří, orestujeme nakrájenou cibulku na oleji, přidáme mleté maso, okořeníme kari pastou, Garam Masalou a necháme opékat. Osolíme, přidáme obě omáčky, med a zahustíme solamylem, rozmíchaným ve studené vodě. Necháme chvíli povařit. Nakonec přidáme baby špenát, promícháme a necháme už jen minutku zavadnout.
Směs smícháme s rýží (dělala jsem vše ve velké wok pánvi). Podáváme sypané nasekaným koriandrem a sušenou cibulkou.