Rychlé kari rizoto s baby špenátem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa (já měla vepřovou plec)
500 g baby špenátu
1 pl kari pasty (žlutá, zelená)
1 kl koření Garam Masala
2 pl sojové omáčky
2 pl ústřicové omáčky
1 pl medu
1 pl solamylu
1 velká cibule
sůl
olej
1 a 1/2 hrnku rýže (já měla jasmínovou)
čerstvý koriandr
sušená cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme rýži, já ji vařila v rýžovaru - 1,5 hrnku rýže, 3 hrnky vody, 1 kl soli a 1 pl oleje, ale můžeme uvařit klasicky.

  2. Zatímco se rýže vaří, orestujeme nakrájenou cibulku na oleji, přidáme mleté maso, okořeníme kari pastou, Garam Masalou a necháme opékat. Osolíme, přidáme obě omáčky, med a zahustíme solamylem, rozmíchaným ve studené vodě. Necháme chvíli povařit. Nakonec přidáme baby špenát, promícháme a necháme už jen minutku zavadnout.

  3. Směs smícháme s rýží (dělala jsem vše ve velké wok pánvi). Podáváme sypané nasekaným koriandrem a sušenou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!