Rychlé brownies aneb sladkého není nikdy dost

Recepty, Moučníky

Suroviny

3/4 hrnku prosáté polohrubé mouky
1/4 hrnku holandského kakaa
1/4 kávové lžičky soli
170 g tmavé čokolady nasekané nadrobno
3/4 hrnku másla
1 hrnek cukru krystal či krupice
3 cela vejce větší (nejlépe L)

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku na plotně ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu za stálého míchání. Směs nalijeme do mísy (dělám v robotu), přidáme cukr a postupně po jednom zašleháváme vejce. Mezitím si předehřejeme troubu na 170°C.

  2. Mouku prosejeme a rovněž kakao, smícháme a přidáme opatrně do směsi. Hotové těsto nalijeme do formy jaké chcete, ale menší, já to střídám. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 20-25 minut.

  3. Hotové vyjmout z formy, okrájet okraje. Servírujeme jen pocukrované s moučkovým cukrem, se smetanovou zmrzlinou, nejlépe vanilkovou s ušlehanou šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!