Rychlá omeletka z hlívy, pórku, červené papriky a kuřecího masa
Recepty, OstatníSuroviny
- 150 g hlívy ústřičné
- 1 velká podlouhlá červená paprika (není to kapie)
- 1/2 pórku
- 150 g pečeného kuřecího masa nebo kuřecího nářezu
- sůl
- pepř
- kmín
- špetka červené papriky
- 4 vejce
- olivový olej
- voda nebo vývar
Postup Rychlá omeletka z hlívy, pórku, červené papriky a kuřecího masa
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji orestujeme kolečka omytého pórku, přidáme orestovat pokrájené proužky červené papriky a očištěnou hlívu, pokrájenou na plátky.
Přidáme sůl, kmín, malinko podlijeme vývarem nebo vodou, aby papriky změkly, tedy dusíme chvilinku, dokud se vývar nebo voda nevydusí.
Pak přidáme plátky pečeného kuřecího masa nebo kuřecího nářezu a restujeme dál. Nakonec rozkvrdláme všechna vejce a zalijeme tuto barevnou houbovou směs. Opečenou omeletu podáváme s pečivem nebo jen tak.