Rybí filé s bramborem a grilovanou zeleninou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 240 g rybího filé - já měla medailonky ze štikozubce argentinského
- sůl
- drcený kmín
- 3 g - 1 lžička oleje
- Na přílohu:
- 300 g brambor - čistá váha
- sůl
- Zelenina na gril:
- 100 g cukety
- 70 g cibule
- 10 g česneku
- 30 g okurky
- 60 g čerstvé papriky
- 80 g rajčat
- 1 lžička oleje na potření grilovací pánve
- hrubozrnná sůl
- koření grilovaná zelenina
Postup Rybí filé s bramborem a grilovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit drobněji nakrájené brambory a než budou měkké, tak si připravíme rybí filé a zeleninu.
Filé které jsme nechali při pokojové teplotě rozmrazit, osolíme, malinko posypeme drceným kmínem a na rozpálené pánvičce s lžičkou oleje pečeme z obou stran, ke konci už volněji. Jelikož jsem měla hrubší kusy, tak jsem po opečení zalila troškou vody a nechala chvíli z obou stran dusit.
Zeleninu si nakrájíme na větší kusy a poklademe na rozpálenou grilovací pánvičku potřenou trochou oleje. Grilujeme z obou stran, zeleninu mírně osolíme a můžeme použít i trošku oblíbeného koření vhodného na zeleninu.