Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Recepty, RybySuroviny
- 200 g baby špenátu
- 1 kelímek Gervais (125gr) (s česnekem a provensálskými bylinkami nebo bez příchutě)
- 2 lžíce olivového oleje (nebo bylinkového)
- 2 filety bělomasé ryby (nebo 4 kostky filé)
- 2 rajčata
- 2 lžíce parmazánu (strouhaného nebo sýru Gran Moravia)
- sůl
- mletý pepř
Postup Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch).
Špenátové listy dáme do cedníku a přelijeme vařící vodou a následně propláchneme ledovou, promícháme a necháme okapat. Poté smícháme v misce se sýrem a urovnáme do zapékací misky, kterou vytřeme lžící oleje.
Rybu osolíme, opepříme a položíme na špenátové lůžko. Na ryby poklademe na plátky nakrájená rajčata, zakápneme zbývajícím olejem, opepříme a posypeme hoblinkami parmazánu (Gran Moravia).
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut, záleží na tloušťce ryby.