Rumové kobližky z Lidl kuchyně
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 ml mléka
- 100 g cukru krystal
- 650 g polohrubé mouky
- 1/2 balení droždí
- špetka soli
- 1 vejce
- 70 g másla
- 100 ml rumu Tuzemáku
Postup Rumové kobližky z Lidl kuchyně
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nalijeme vlažné mléko, do něj nasypeme trochu cukru, lžíci mouky, droždí a necháme vzejít kvásek.
V robotu smícháme mouku, cukr, sůl, celé vejce, mléko, rozpuštěné máslo a Tuzemák. Přilijeme kvásek a mícháme.
Vzniklé těsto necháme asi 1 hodinu kynout.
Poté vyválíme (tloušťka těsta asi 5 mm), lehce vyznačíme vykrajovátkem kolečka a do středu koleček klademe džem.
Přikryjeme dalším plátem těsta a podle kopečků džemu vykrajujeme koblihy. Ty otočíme a necháme ještě asi 10 minut kynout.
Koblihy smažíme dozlatova na rozpáleném oleji (asi 1 minutu z každé strany).
Koblihy podáváme posypané moučkovým cukrem.