Rumové kobližky z Lidl kuchyně

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml mléka
100 g cukru krystal
650 g polohrubé mouky
1/2 balení droždí
špetka soli
1 vejce
70 g másla
100 ml rumu Tuzemáku

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nalijeme vlažné mléko, do něj nasypeme trochu cukru, lžíci mouky, droždí a necháme vzejít kvásek.

  2. V robotu smícháme mouku, cukr, sůl, celé vejce, mléko, rozpuštěné máslo a Tuzemák. Přilijeme kvásek a mícháme.

  3. Vzniklé těsto necháme asi 1 hodinu kynout.

  4. Poté vyválíme (tloušťka těsta asi 5 mm), lehce vyznačíme vykrajovátkem kolečka a do středu koleček klademe džem.

  5. Přikryjeme dalším plátem těsta a podle kopečků džemu vykrajujeme koblihy. Ty otočíme a necháme ještě asi 10 minut kynout.

  6. Koblihy smažíme dozlatova na rozpáleném oleji (asi 1 minutu z každé strany).

  7. Koblihy podáváme posypané moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!