Rozmarýnové kuře na pomerančích

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře
3 lžičky sušeného rozmarýnu
2 lžičky sušené šalvěje
2 pomeranče
2 menší cibule
2 stroužky česneku
sůl
2 lžíce másla
1 kostka Knorr
3 hrnky vody
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče důkladně omyjeme, jeden rozkrojíme na půl a dále na plátky, z druhého vymačkáme šťávu a pak kůru nakrájíme na tenké proužky.

  2. Kuře omyjeme, osušíme, vnitřek osolíme, okořeníme lžičkou šalvěje, přidáme 2 lžičky rozmarýnu. Dále stáhneme stehna k sobě, celé kuře ze všech stran posypeme zbytkem šalvěje a rozmarýnu a i zvenku mírně osolíme.

  3. Do hlubšího pekáče dáme nakrájenou cibulku a jemně nasekaný česnek. Na to položíme kuře, pod křidélka a stehna dáme kousky másla, přidáme kostku Knorr, vodu a pomerančovou šťávu. Na maso dáme proužky kůry z druhého pomeranče a dáme péct pod alobal v předehřáté troubě při 190°C cca 1 hodinu.

  4. Poté alobal sundáme a necháme 5-7 minut dopéct nebo než kůrčička nezačne chytat zlatavou barvu. Podávala jsem s kari rýží se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!