Rozmarýnové kuře na pomerančích
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 celé kuře
- 3 lžičky sušeného rozmarýnu
- 2 lžičky sušené šalvěje
- 2 pomeranče
- 2 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 2 lžíce másla
- 1 kostka Knorr
- 3 hrnky vody
- alobal
Postup Rozmarýnové kuře na pomerančích
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče důkladně omyjeme, jeden rozkrojíme na půl a dále na plátky, z druhého vymačkáme šťávu a pak kůru nakrájíme na tenké proužky.
Kuře omyjeme, osušíme, vnitřek osolíme, okořeníme lžičkou šalvěje, přidáme 2 lžičky rozmarýnu. Dále stáhneme stehna k sobě, celé kuře ze všech stran posypeme zbytkem šalvěje a rozmarýnu a i zvenku mírně osolíme.
Do hlubšího pekáče dáme nakrájenou cibulku a jemně nasekaný česnek. Na to položíme kuře, pod křidélka a stehna dáme kousky másla, přidáme kostku Knorr, vodu a pomerančovou šťávu. Na maso dáme proužky kůry z druhého pomeranče a dáme péct pod alobal v předehřáté troubě při 190°C cca 1 hodinu.
Poté alobal sundáme a necháme 5-7 minut dopéct nebo než kůrčička nezačne chytat zlatavou barvu. Podávala jsem s kari rýží se zeleninou.