Roláda z mletého masa se špenátem a mozarellou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 750 g míchaného mletého masa
- 1 tvrdší houska
- 250 g zmrazeného listového špenátu
- 2 Mozarelly
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- petrželka
- brambory
- čerstvé papriky
- česnek
Postup Roláda z mletého masa se špenátem a mozarellou
Postup přípravy receptu
-
Housku nakrájenou na kostičky si namočíme do trochy vody.
Maso, vejce, vymačkanou housku, nasekanou petrželku, sůl a pepř smícháme v míse.
Položíme na kousek potravinářské folie a přikrejeme druhým kouskem folie a vyválíme z masa plát.
Špenát v kastrůlku na plotně necháme rozmrazit, mozarellu nakrájíme na kostičky.
Na vyválené maso rozetřeme špenát, trochu osolíme a poklademe mozarellou. Pomocí spodní folie zavineme do rolády a přendáme na máslem vymazaný plech.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek oloupeme a přidáme k roládě na plech a dáme do trouby péct na 200st.
Po 10 minutách přidáme ještě na kostky nakrájenou papriku a na kolečka porek a dáme do trouby dopéct.