Roláda s jahodami a jemným krémem, přelitá hořkou čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
130 g cukru moučka
130 g polohrubé mouky
špetka soli
Na náplň:
1 šlehačka na šlehání
1 vanička Mascarpone
2 polévkové lžíce domácí Lučiny
1 vanilkový cukr
1 balíček Smeta-fix od Dr. Oetkera
400-500 g jahod
100 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, kam vmícháme postupně žloutky a nakonec vmícháme prosátou mouku.

  2. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 4-6 minut. Pečeme jen lehce dorůžova.

  3. Lehce pocukurjeme vlhkou utěrku a piškot na ní překlopíme. S pomocí utěrky piškot zavineme a necháme vychladnout.

  4. Připravíme si hořkou čokoládu, kterou nalámeme na kousky a v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni ji rozhřejeme.

  5. Mezitím si ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme mascarpone, vanilkový cukr a lučinu a vše ušleháme do pěnové konzistence.

  6. Když roláda vychladne, opatrně ji rozevřeme a potřeme krémem, poklademe omytými pokrájenými jahodami a pokapeme polovinou rozpuštěné čokolády.

  7. Roládu zavineme a potřeme napovrchu zbylým krémem, poklademe plátky jahod a pokapeme druhou polovinou čokolády. Vše dáme do chladu (dávám ji do chladu přes noc, aby se pěkně druhý den krájela).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!