Roláda s jahodami a jemným krémem, přelitá hořkou čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 130 g cukru moučka
- 130 g polohrubé mouky
- špetka soli
- Na náplň:
- 1 šlehačka na šlehání
- 1 vanička Mascarpone
- 2 polévkové lžíce domácí Lučiny
- 1 vanilkový cukr
- 1 balíček Smeta-fix od Dr. Oetkera
- 400-500 g jahod
- 100 g hořké čokolády
Postup Roláda s jahodami a jemným krémem, přelitá hořkou čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, kam vmícháme postupně žloutky a nakonec vmícháme prosátou mouku.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 4-6 minut. Pečeme jen lehce dorůžova.
Lehce pocukurjeme vlhkou utěrku a piškot na ní překlopíme. S pomocí utěrky piškot zavineme a necháme vychladnout.
Připravíme si hořkou čokoládu, kterou nalámeme na kousky a v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni ji rozhřejeme.
Mezitím si ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme mascarpone, vanilkový cukr a lučinu a vše ušleháme do pěnové konzistence.
Když roláda vychladne, opatrně ji rozevřeme a potřeme krémem, poklademe omytými pokrájenými jahodami a pokapeme polovinou rozpuštěné čokolády.
Roládu zavineme a potřeme napovrchu zbylým krémem, poklademe plátky jahod a pokapeme druhou polovinou čokolády. Vše dáme do chladu (dávám ji do chladu přes noc, aby se pěkně druhý den krájela).