Rizoto z václavek
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 g václavek
- 1 sáček rýže
- mexická zelenina možné je ale použít jakoukoliv jinou
- 1/2 cibule
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- vývar nebo kousek Masoxu
- tvrdý sýr na postrouhání
- olej
Postup Rizoto z václavek
Postup přípravy receptu
-
Na oleji v tlakovém hrnci mírně osmažíme cibuli a na ni přidáme očištěné, nakrájené václavky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme cca 15 minut.
Podušené václavky dáme do zapékací misky, přisypeme sáček omyté rýže, nebo půl hrnku jakékoliv oblíbené rýže, přidáme zeleninu a zalijeme 1 a půl hrnkem ochuceného vývaru, nebo vodou, ale přidáme kousek masoxu.
Pečeme v troubě do vyvaření vody, až rizoto mírně zrůžoví. Můžeme posypat sýrem. Konzumujeme se zeleninovým salátem.