Rizoto z Balkánu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

rýže (množství záleží pro kolik strávníků)
drůbeží maso
cibule
1 stroužek česneku
sterilovaná rajčata
1 čerstvá paprika
žampiony
kukuřice
hrášek
mletá červená paprika
1 lžíce Worcesterové omáčky
pepř
sůl
olej
drůbeží vývar (může být z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme jak jsme zvyklí - dělám v mikrovlnce a krk uvaříme v osolené vodě do měkka.

  2. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme česnek, papriku nakrájenou na menší kousky, sterilovaná rajčata a trochu je překrájíme na menší kousky, žampiony, kukuřici, hrášek, pepř, mírně osolíme a zalijeme jednou naběračkou vývaru z krku, necháme dusit.

  3. Až je vše na skus, přidáme červenou papriku, uvařený krůtí krk si obereme (je na něm dóst masa), překrájíme ho na menší kousky a přidáme ho k zelenině a ještě přilijeme Worcesterkou omáčku, dosolíme a smícháme s rýží, ještě dáme nějakou zelenou bylinku, já dala zelenou část lahůdkové cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!