Rizoto z Balkánu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- rýže (množství záleží pro kolik strávníků)
- drůbeží maso
- cibule
- 1 stroužek česneku
- sterilovaná rajčata
- 1 čerstvá paprika
- žampiony
- kukuřice
- hrášek
- mletá červená paprika
- 1 lžíce Worcesterové omáčky
- pepř
- sůl
- olej
- drůbeží vývar (může být z kostky)
Postup Rizoto z Balkánu
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí - dělám v mikrovlnce a krk uvaříme v osolené vodě do měkka.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme česnek, papriku nakrájenou na menší kousky, sterilovaná rajčata a trochu je překrájíme na menší kousky, žampiony, kukuřici, hrášek, pepř, mírně osolíme a zalijeme jednou naběračkou vývaru z krku, necháme dusit.
Až je vše na skus, přidáme červenou papriku, uvařený krůtí krk si obereme (je na něm dóst masa), překrájíme ho na menší kousky a přidáme ho k zelenině a ještě přilijeme Worcesterkou omáčku, dosolíme a smícháme s rýží, ještě dáme nějakou zelenou bylinku, já dala zelenou část lahůdkové cibulky.