Rizoto s máslovou dýní

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 hrnky máslové dýně (nakrájené na kostky)
2 lžíce másla
1/2 nasekané cibule
1 hrnek rýže Arborio
1/3 hrnku suchého bílého vína
5 hrnků horkého kuřecího vývaru
1/4 hrnku nastrouhaného Parmazánu
sůl
pepř k dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Dýni podusíme 10 – 15 minut, dokud nezměkne, poté ji v misce rozmačkáme vidličkou.

  2. Máslo rozehřejeme na pánvi a přidáme cibuli. Až cibule zesklovatí, vmícháme rýži. Rýži mícháme, dokud se od másla neleskne a cibule nezačne zlátnout.

  3. Přidáme bílé víno a mícháme, dokud se neodpaří. Pak vmícháme rozmačkanou dýni a 1/3 horkého kuřecího vývaru.

  4. Vaříme na mírném ohni, dokud rýže nevstřebá vývar. Přidáme polovinu zbylého vývaru a pokračujeme v míchání, dokud se také nevstřebá.

  5. Přidáme zbytek vývaru a mícháme, dokud rizoto není krémové.

  6. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmezán a dochutíme solí a pepřem (dle chuti).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!