Ricottové knedlíčky - Ndundari
Recepty, PřílohySuroviny
- 200 g hladké mouky + na posypání
- 250 g ricotty
- 3 vaječné žloutky
- 20 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
- špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
- 1 rovná čajová lžička soli
- čerstvě namletý černý pepř (asi 5x otočení mlýnkem)
Postup Ricottové knedlíčky - Ndundari
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny dáme do mísy a vypracujeme krásně vláčné a měkké těsto. Z těsta postupně vytvoříme váleček o průměru 1,5 cm, který nakrájíme asi na 2 cm dlouhé kousky.
Vložíme je do vroucí osolené vody. Když vyplavou na hladinu, snížíme teplotu ohřevu a necháme je ještě 2 minuty povařit. Vyndáme je děravou naběračkou a necháme okapat.