Řezy s třešněmi /višněmi
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 3 vejce
- 80 g krupicového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- tuk
- mouku do pekáčku
- Na náplň:
- 300 ml nálevu z třešní /višní
- 1 vanilkový pudink
- 50 g cukru
- 200 g kompotovaných třešní /višní
- Na pudinkový krém:
- 300 ml mléka
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 80 g cukru
- 50 g másla
Postup Řezy s třešněmi /višněmi
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Zapracujeme žloutky a mouku. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a vložíme do trouby.
V troše nálevu z třešní /višní rozmícháme pudinkový prášek. Zbylou šťávu osladíme a přivedeme k varu. Přilijeme pudink a šťávu vaříme, dokud nezhoustne. Odstavíme, vmícháme třešně /višně a rozetřeme na korpus v pekáčku. Dáme ztuhnout.
Z mléka, cukru a pudinku uvaříme krém. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Zašleháme máslo a rozetřeme ho na moučník. Když ztuhne, rozdělíme dezert na řezy.