Restované kuře se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecích stehenních řízků
1/3 šálku sojové omáčky
2 lžíce ústřicové omáčky
sůl
pepř
3 stroužky česneku
1/2 žluté papriky
1/2 červené papriky
1 červená cibule
1 jarní cibulka
2 hrstě zelených fazolek
3 lžíce olivového oleje
1 bulva pak choi
2 lžíce vody
Příloha:
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme maso, které nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme. Smícháme sójovou omáčku s ústřicovou a do této směsi naložíme maso. Necháme stát v pokojové teplotě 15 minut. Papriky nakrájíme na proužky, pak choi zbavíme spodní části košťálu a nakrájíme napříč na kousky, česnek nasekáme nadrobno. Červenou cibuli překrojíme podélně na půlku a napříč nakrájíme měsíčky. Dáme vařit (dusit) rýži.

  2. Rozehřejeme 2 lžíce oleje ve woku a opékáme naložené kousky masa. Asi tak 5 až 6 minut. (Marinádu dáme stranou!) Maso vyjmeme z pánve a odložíme na teplé místo.

  3. Přidáme lžíci oleje a osmažíme nasekaný česnek. Stačí 1 minuta. Přidáme nakrájenou zeleninu: cibuli, papriky, pak choi a restujeme 3 minuty. Poté přidáme zelené fazolky (mohou být mražené), zalijeme 3 lžícemi marinády a 2 lžícemi vody. Přidáme na asi 2 cm kousky nakrájenou jarní cibulku. Vaříme ještě 5 až 6 minut, aby zelenina změkla.

  4. Do pánve k zelenině vrátíme maso, promícháme a vaříme ještě tak 4 minuty.

  5. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!