Rebarbora v medu
Recepty, ZavařeninyPostup Rebarbora v medu
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru očistíme, nakrájíme na kousky. Dáme do vhodné nádoby (já užívám kameninový kastrol), posypeme cukrem a necháme přes noc odstát.
Pak svaříme 400 g medu v 900 ml vody, musíme sbírat pěnu z povrchu, až je med čistý a takřka průsvitný.
Přidáme tam odstátou šťávu z rebarbory a asi 2 minuty povaříme. Nyní vložíme rebarboru a povaříme DO ZMĚKNUTÍ - POZOR NE ROZVAŘIT!!!
Po uvaření vkládáme do sklenici se šťávou s medem. Na povrch můžeme pro jistotu dát přípravek proti plísním nebo lžičku kyseliny citronové.
Jelikož to ale prochází varem, tak se mi nestalo, že by mi to zplesnivělo. Může se i sterilovat cca 20 min.