Raw lasagne

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

střední cuketa
hrst sušených rajčátek předem namočených cca na hodinu
1/2 hrnku slunečnicových semínek předem namočených cca na 4 hodiny
větší hrst čerstvé bazalky
3 rajčata
česnek
olivový olej - cca 2 lžíce
šťáva z půlky citronu

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu i se slupkou naplátkujeme.

  2. Do mixéru dáme slunečnici, sušená rajčátka bez vody, jedno rajče, česnek, olej, bazalku a rozmixujeme. Trochu bazalky nechte stranou na posypání. Vodou z rajčátek regulujeme požadovanou konzistenci pomazánky. Již nemusíte solit, rajčátka jsou dost slaná.

  3. Na plátky cukety mažeme pomazánku, poklademe na plátky rozkrájená rajčata, posypeme bazalkou a zakapeme olejem. Poslední vrstvu tvoří naplátkovaná cuketa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!