Rajčatový pekáč s vůní pizzy
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6-8 středních rajčat
- 3 střední cibule
- 2 kuřecí prsa nebo vepřové (dala jsem 3 plátky krkovičky)
- olej
- máslo
- koření na pizzu cca asi 1 polévková lžíce
- drcený pepř
- asi 6 středních syrových oloupaných a na měsíčky pokrájených brambor
- 1/2 kostičky kuřecího bujónu a
- 1/2 extra silného bujonu
Postup Rajčatový pekáč s vůní pizzy
Postup přípravy receptu
-
Rajčata naříznout nahoře do kříže, spařit, po 3 minutách zchladit a oloupat. Pokrájet cibuli, na lžíci oleje a kousku másla na pánvi zesklovatět, posypat trochou soli, pizza kořením a pomalu odkryté podusit.
Maso posolit, opepřit a troše oleje pěkně osmahnout do zatáhnutí. Dát na dno pekáče, na to podušenou rajskou směs, nahoru brambory a rozdrobit bujony.
Posolit nejlíp mořskou solí a brambory rukama vtlačit, aby se omáčely v rajčatové směsi. Poklást několika plátky másla a dát asi na 160°C péct do měkka.