Pudinkové řezy s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
4 vejce
20 dkg mletého cukru
1 vanilkový cukr
2 dl oleje
1 PL rumu
4 sáčky čokoládového pudinku
1 prášek do pečiva
krém:
1 zakysaná smetana
1 šlehačka 33 %
1 pomazánkové máslo bez příchutě
10 dkg mletého cukru
1 plechovka rozmačkaných jahod
1 želatinový ztužovač Dr.Oetker
dále:
Granko na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme společně s oběma cukry a pomalu přiléváme olej smíchaný s rumem, potom zašleháme pudinkové prášky s prodopeč a nakonec vmícháme sníh z bílků.

  2. Upečeme při 160°C asi 15-20 minut.

  3. Necháme vychladnout a celý povrch potřeme marmeládou (kyselejší).

  4. Zakysanku, šlehačku, máslo a cukr vyšleháme do krému, přidáme rozmačkané jahody a promícháme.

  5. Z kompotu si odlijeme 1 dcl šťávy a připravíme ztužovač dle návodu a zamícháme ho do připraveného krému.

  6. Krém nalijeme na piškot, uhladíme a posypeme Grankem. Dáme dobře ztuhnout a pak krájíme řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!