Pudinková roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 6 lžic krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- citrónová kůra
- Krém:
- 200 ml šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- 1 ztužovač
- 2 lžíce rumu
- 1 pudink bez vaření
- jahody
- banán atd
Postup Pudinková roláda
Postup přípravy receptu
-
Z bílků, lžíce cukru a vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbývající cukr ušleháme do pěny, přidáme pudink, kůru a lehce vmícháme sníh.
Těsto rozetřeme na plech vyložený silikonovou podložkou a pečeme v troubě předehřáté na 170°C cca 10 minut.
Suroviny na krém dáme do misky s víkem, uzavřeme a zatřepeme, aby se vše spojilo v krém. Na vychladlý upečený plát natřeme krém, ke kraji položíme ovoce a pevně srolujeme. Necháme v chladu a před podáváním jen pocukrujeme.
Lze udělat i barevně obráceně - použít čokoládový pudink do těsta a vanilkový do krému, nebo vanilkový do těsta a pařížskou šlehačku do krému s kakaovým pudinkem a dát banány, místo rumu vaječný koňak a jiné ovoce.