Pudink z podmáslí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 160 ml mléka
- hrst sušených brusinek
- 1 lžička citronové kůry nebo pomerančové kůry
- 4 žloutky
- 50 g krupicového cukru
- 3 plátky želatiny (změklé ve třech lžících mléka)
- 3 lžíce mléka
- 160 ml podmáslí
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup Pudink z podmáslí
Postup přípravy receptu
-
Mléko, citronovou kůru a brusinky v hrnci na středním plameni přiveďte k varu a nechte mírně povařit.
Žloutky utřete s cukrem, vmíchejte do mléka a zahřívejte tak dlouho, až směs zhoustne. Pak sejměte z ohně a vmíchejte želatinu tak, aby se rozpustila.
Nakonec vmíchejte podmáslí, nechte úplně vychladnout.
Smetanu ušlehejte do tuha a přimíchejte ji k vychladlému základu.
Dno přiměřených misek nebo šálků pokryjte kolečkem pečícího papíru a rozdělte do nich směs. Dejte vychladit přes noc.