Pstruh s mandlemi
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 1 kg malých brambor
- sůl
- 4 vykuchaní pstruzi (asi po 300 g)
- 1 lžíce vinného octa
- pepř
- 3 lžíce oleje
- 4 lžíce hladké mouky
- 6 lžic másla
- 125 g mandlových lupínku
- 2 citróny
- svazek posekané petrželky
Postup Pstruh s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut. V octě rozšleháme sůl, pepř a 1 lžíci oleje a směsí ryby potřeme. Pstruhy po obou stranách obalíme v mouce.
Ve dvou velkých pánvích rozehřejeme po 1 lžíci oleje a másla a pstruhy na nich opékám z každé strany asi 5 minut dozlatova. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
Na pánvi zpěníme 4 lžíce másla. Nasypeme do něj mandle a opražíme je, občas přitom potřeseme pánví, ale nemícháme. Citrony rozpůlíme a vymačkáme.
Pstruhy přelijeme citronovou šťávou a pokapeme mandlovým máslem. Brambory slijeme a podáváme je posypané petrželkou k rybě.