Pstruh plněný žampiony

Recepty, Ryby

Suroviny

1 ks pstruh
100 g žampiony
1 ks jarní cibulka
1 lžíce másla
1 lžíce posekaná petrželka
3 plátky anglická slanina
sůl
koření na ryby (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy opláchneme studenou vodou, očistíme a osušíme. Osolíme, podle chuti můžeme přidat oblíbené koření na ryby.

  2. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na kousku másla orestujeme jarní cibulku, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a necháme vychladnout.

  3. Břišní dutinu naplníme směsí a otvor překryjeme třemi plátky slaniny tak, aby směs nevytekla. Pstruhy přeložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě na 200°C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!