Pstruh plněný žampiony
Recepty, RybySuroviny
- 1 ks pstruh
- 100 g žampiony
- 1 ks jarní cibulka
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce posekaná petrželka
- 3 plátky anglická slanina
- sůl
- koření na ryby (není nutné)
Postup Pstruh plněný žampiony
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy opláchneme studenou vodou, očistíme a osušíme. Osolíme, podle chuti můžeme přidat oblíbené koření na ryby.
Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na kousku másla orestujeme jarní cibulku, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a necháme vychladnout.
Břišní dutinu naplníme směsí a otvor překryjeme třemi plátky slaniny tak, aby směs nevytekla. Pstruhy přeložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě na 200°C asi 20 minut.