Prvomájové provensálské kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí maso (na menší kusy - mám 4 stehna, každé na 2 části)
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g drůbežího salámu (se sýrem)
- celé balení (250 g) cherry rajčátek
- 100 ml 30% smetany
- kuřecí vývar
- provensálské bylinky
- sojová omáčka
- pepř
- petrželka
- sůl
Postup Prvomájové provensálské kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuře, nebo část kuřete naporcujeme na menší kusy, omyjeme, vysušíme je, pak osolíme a opepříme.
Na pánev dáme sádlo a na něm z obou stran opečeme části kuřete, přendáme do pekáče, ve kterém budeme péct.
Na zbylém tuku osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli na měsíčky, po chvíli přidáme rozpůlená cherry rajčátka, promícháme s cibulí, orestujeme, vše přendáme na dno pekáče a polijeme vysmahnutou šťávou.
Maso posypeme provensálským kořením, přidáme česnek na plátky a na každou porci stříkneme sojovou omáčku, pekáč přikryjeme a dáme péct na 20 minut. Pak zalijeme vývarem (podle porcí), přidáme drůbeží salám na proužky, posypeme petrželkou, zalijeme smetanou a dalších 20 minut dopečeme už odkryté, aby jsme měli kuřátko zlaté.