Prvomájové provensálské kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí maso (na menší kusy - mám 4 stehna, každé na 2 části)
1 větší cibule
2 stroužky česneku
100 g drůbežího salámu (se sýrem)
celé balení (250 g) cherry rajčátek
100 ml 30% smetany
kuřecí vývar
provensálské bylinky
sojová omáčka
pepř
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře, nebo část kuřete naporcujeme na menší kusy, omyjeme, vysušíme je, pak osolíme a opepříme.

  2. Na pánev dáme sádlo a na něm z obou stran opečeme části kuřete, přendáme do pekáče, ve kterém budeme péct.

  3. Na zbylém tuku osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli na měsíčky, po chvíli přidáme rozpůlená cherry rajčátka, promícháme s cibulí, orestujeme, vše přendáme na dno pekáče a polijeme vysmahnutou šťávou.

  4. Maso posypeme provensálským kořením, přidáme česnek na plátky a na každou porci stříkneme sojovou omáčku, pekáč přikryjeme a dáme péct na 20 minut. Pak zalijeme vývarem (podle porcí), přidáme drůbeží salám na proužky, posypeme petrželkou, zalijeme smetanou a dalších 20 minut dopečeme už odkryté, aby jsme měli kuřátko zlaté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!