Jarní nádivkové bábovičky s bylinkami
Recepty, OstatníSuroviny
- 6 rohlíků, nejlépe den starých
- 3 vejce
- asi 150-200 ml mléka
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- 250 g libového uzeného masa
- miska mladých kopřiv
- hrst petrželky
- hrst medvědího česneku
- kousek másla
Postup Jarní nádivkové bábovičky s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky rozmícháme s mlékem a zalijeme rohlíkové kostičky. Necháme je chvíli nasáknout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Uzené maso nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme v cedníku vařící vodou, necháme okapat a nasekáme spolu s petrželkou a medvědím česnekem nadrobno.
Do navlhčených rohlíků vmícháme maso a bylinky, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a nakonec vmícháme sníh z bílků. Malé zapékací mističky vymažeme máslem a rozdělíme do nich připravenou směs. Do každé mističky navrch přidáme tenký plátek másla. Pečeme při 180°C asi 20-25 minut. Podáváme teplé i studené. Nádivku můžeme péct i najednou ve větším pekáči.