Pruhované smetanovo-ovocné želé
Recepty, OstatníSuroviny
- 250 ml jahodové šťávy (kompot, sirup)
- 250 ml mléka (smetany či šlehačky)
- 1 dortové želé čiré (dr.Oetker)
- 1 dortové želé červené (dr.Oetker)
- cukr podle chuti
Postup Pruhované smetanovo-ovocné želé
Postup přípravy receptu
-
Ovocnou šťávu i mléko dosladíme dle chuti. Čiré želé vsypeme do mléka, červené želé do ovocné šťávy a podle návodu přivedeme k varu - krátce provaříme a necháme chvíli zchladnout.
Poté do formiček lžicí nabíráme střídavě obě směsi, nalijeme vždy cca 0,5 cm výšky, mezi jednotlivými kroky necháme předchozí vrstvu v lednici zatuhnout, aby se vrstvy nesmísily. Směsi ke zpracování lze v případě, že nám již moc ztuhly, prohřát krátce v MW a pokračujeme ve vrstvení.
Naplněné formičky dáme ztuhnout, před podáváním na chviličku posadíme do nádoby s teplou vodou, aby se uvolnily okraje a vyklopíme. Zdobíme ovocem, šlehačkou.