Prokládaná krkovička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovičky
- 200 g libovější anglické slaniny na plátky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- Marináda:
- 3 lžíce oleje
- 5 lžic kečupu
- 1/2 lžíce grilovacího koření
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička vegety
- pepř
- drcený kmín podle chuti
- 3 lžíce vody
Postup Prokládaná krkovička
Postup přípravy receptu
-
Zapékací nádobu vysteleme plátky anglické slaniny, na ni položíme naklepané plátky krkovičky, opět slaninu a zasypeme proužky cibule a plátky česneku. Opět zakryjeme plátky slaniny a zalijeme částí marinády.
Vrstvíme, dokud máme suroviny. Poslední vrstvou je slanina zalitá marinádou. NENÍ POTŘEBA SOLIT!
Zakryté dáme do lednice přes noc marinovat.
Pečeme v troubě na 180 stupňů, cca 1 hodinu.