Prokládaná kotleta
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1000-1200 g vepřové kotlety (vcelku)
- lžíce sádla
- 2 stroužky česneku (prolisovat)
- 2 cibule (na silnější plátky)
- 150-200 g slaniny (na silnější plátky)
- koření na steak (nebo vaše oblíbené)
- lžíce hořčice (na pomazání)
- sůl
- pepř
- sádlo na opečení
- cibule do základu
- vývar nebo voda na podlití
- potravinářský provázek nebo nit
Postup Prokládaná kotleta
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso krájíme na cca 2 cm proužky, ale nedokrojíme úplně. Rozpustíme sádlo a smícháme s kořením a česnekem. Uděláme nožem mezery mezi plátky masa promastíme a proložíme slaninou a cibulí.
Maso svážeme, aby drželo tvar, okořeníme na vrchní straně, natřeme hořčicí a zabalíme do alobalu. Necháme uležet do druhého dne.
Před pečením rozpustíme lžíci sádla, maso opečeme ze všech stran a necháme zatáhnout. Vytáhneme a do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek.Necháme zesklovatět a předěláme do pomalého hrnce. Přidáme maso podlijeme vývarem, zapneme na LOW na 6 hodin a už jen občas maso poléváme výpekem.
Hotovou jsem nechala 10 minut zapéct v troubě na barvu. Podáváme se zelím a bramborem, knedlíkem nebo s kaší.