Prokládaná kotleta

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1000-1200 g vepřové kotlety (vcelku)
lžíce sádla
2 stroužky česneku (prolisovat)
2 cibule (na silnější plátky)
150-200 g slaniny (na silnější plátky)
koření na steak (nebo vaše oblíbené)
lžíce hořčice (na pomazání)
sůl
pepř
sádlo na opečení
cibule do základu
vývar nebo voda na podlití
potravinářský provázek nebo nit

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso krájíme na cca 2 cm proužky, ale nedokrojíme úplně. Rozpustíme sádlo a smícháme s kořením a česnekem. Uděláme nožem mezery mezi plátky masa promastíme a proložíme slaninou a cibulí.

  2. Maso svážeme, aby drželo tvar, okořeníme na vrchní straně, natřeme hořčicí a zabalíme do alobalu. Necháme uležet do druhého dne.

  3. Před pečením rozpustíme lžíci sádla, maso opečeme ze všech stran a necháme zatáhnout. Vytáhneme a do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek.Necháme zesklovatět a předěláme do pomalého hrnce. Přidáme maso podlijeme vývarem, zapneme na LOW na 6 hodin a už jen občas maso poléváme výpekem.

  4. Hotovou jsem nechala 10 minut zapéct v troubě na barvu. Podáváme se zelím a bramborem, knedlíkem nebo s kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!