Příloha k vepřové pečínce - šalvějová jablka na cibulce
Recepty, PřílohySuroviny
- 2 jablka
- 2 cibule
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2-3 lžíce másla
- 1 lžíce nasekané šalvěje (i sušené)
- hrubě mletý pepř
- sůl
Postup Příloha k vepřové pečínce - šalvějová jablka na cibulce
Postup přípravy receptu
-
Jablka rozkrojíme a odstraníme jádřince. I se slupkou je nakrájíme na plátky. Cibuli také nakrájíme na plátky a dozlatova ji opečeme na másle. Přidáme jablka, citrónovou šťávu a šalvěj a asi minutu přikryté podusíme.
Poté odstraníme pokličku a vše opékáme dohněda, zlehka zkaramelizujeme. Dobře osolíme a opepříme a podáváme jako přílohu k vepřovému masu. Můžeme posypat čerstvě nastrouhaným křenem.