Překládané sladké mušle
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g másla
- 250 g hladké mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- Na dohotovení:
- krupicový cukr
- moučkový cukr
Postup Překládané sladké mušle
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh utřeme se změklým máslem, vyklopíme na vál kde již máme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Uložíme do lednice asi na 30 minut, než těsto ztuhne.
Pak na pomoučeném válu vyválíme placku asi tak 3-4 mm silnou a vykrajujeme kolečka o průměru 6-8 cm.
Na malý talířek si nasypeme krupicový cukr a kolečka v něm z obou stran obalíme a lehce přitiskneme. Přeložíme na polovinu a pak na čtvrtinu a znovu obalíme v krupicovém cukru. Přeložíme na plech a mírně zmáčkneme u špičky, aby se neotevíraly.
Pečeme v předehřáté troubě na 190-200°C asi 15 minut do zrůžovění.
Ještě horké obalíme v moučkovém cukru, nebo alespoň pocukrujeme.