Předsametový vlašák
Recepty, SalátySuroviny
- 200 g gothajského salámu
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 celer
- 1 menší vařená brambora
- 1 sterilovaná okurka
- 1 cibule krájená spařená ve sladkokyselém nálevu (stačí pouze nechat přejít varem a scedit, vychladit)
- 4 vejce
- 1 pomazánkové máslo
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce práškového cukru
- sůl
- pepř
- glutasol dle chuti
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 1 lžíce hořčice
- 2 plátky sterilované kapie
Postup Předsametový vlašák
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme zchladnout. Salám a syrovou kapii pokrájíme na tenké krátké nudličky, cibuli, do měkka uvařenou kořenovou zeleninu a bramboru na malé kostičky, okurek jemně nastrouháme, cibuli před spařením nakrájíme na kostičky, vejce nastrouháme na hrubém struhadle.
Hrášek, pokud není sterilovaný, uvaříme do měkka a necháme okapat. Utřeme pomazánkové máslo s majonézou, hořčicí, cukrem a solí, ochutíme mletým pepřem a Glutasolem, přisypeme všechnu připravenou zeleninu, vejce, a salám. Promícháme a podáváme.