Hokaidó s cizrnou v kokosovém mléce
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 menší červená cibule
- 1/2 velké dýně hokaidó
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 1 plechovka cizrny i s nálevem
- 2 hrsti baby špenátu
- medvědí česnek
- kari koření
- sůl
Postup Hokaidó s cizrnou v kokosovém mléce
Postup přípravy receptu
-
Dýni očistíme, nakrájíme na kostky a odložíme stranou. V hrnci rozpálíme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibulku, poté přidáme připravenou dýni a asi 5 minut restujeme ze všech stran.
Zalijeme kokosovým mlékem a cizrnou i s nálevem a necháme zavařit. Poté ztlumíme plamen a vaříme asi 20 minut do změknutí dýně.
Vmícháme čerstvý baby špenát a ještě chvíli provaříme. Nakonec přidáme medvědí česnek, kari koření a sůl - množství dle své chuti. Podáváme s kuskusem, rýží nebo těstovinami.