Kuře Hokaido

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
1 dýně Hokkaido
3 větší cibule
6 brambor
3 mrkve
4 velké stroužky česneku
1 delší větvička rozmarýnu
sůl
koření na pečené kuře
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájet na čtvrtky, mrkve nakrájet na špalíčky, Hokkaido nakrájet na kousky (ne na malé), cibuli nakrájet na osminky, česnek na plátky, větvičku rozmarýnu rozstřihnout na 4 kousky.

  2. Nakrájenou zeleninu dát do pekáče, osolit a promíchat. Jemně zeleninu po promíchání poprášit kořením na kuře.

  3. Okořenit stehna, já je i solila, protože koření mi přišlo málo slané. Pokapat stehna olivovým olejem a koření vetřít do stehen.

  4. Stehna položit do pekáče na zeleninu, rovnoměrně pocákat olivovým olejem (nešetřím) nejen stehna, ale i vykukující zeleninu zpod stehen. Opatrně podlít, protože zelenina pustí hodně šťávy, pak by se musela redukovat odpařením. Lepší je v průběhu pečení si to asi 2x zkontrolovat.

  5. 50 minut péct pod poklicí na 250 stupňů. Pak 15 minut péct bez poklice do zkřupavění a zčervenání kůže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!