Kuře Hokaido
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 1 dýně Hokkaido
- 3 větší cibule
- 6 brambor
- 3 mrkve
- 4 velké stroužky česneku
- 1 delší větvička rozmarýnu
- sůl
- koření na pečené kuře
- olivový olej
Postup Kuře Hokaido
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájet na čtvrtky, mrkve nakrájet na špalíčky, Hokkaido nakrájet na kousky (ne na malé), cibuli nakrájet na osminky, česnek na plátky, větvičku rozmarýnu rozstřihnout na 4 kousky.
Nakrájenou zeleninu dát do pekáče, osolit a promíchat. Jemně zeleninu po promíchání poprášit kořením na kuře.
Okořenit stehna, já je i solila, protože koření mi přišlo málo slané. Pokapat stehna olivovým olejem a koření vetřít do stehen.
Stehna položit do pekáče na zeleninu, rovnoměrně pocákat olivovým olejem (nešetřím) nejen stehna, ale i vykukující zeleninu zpod stehen. Opatrně podlít, protože zelenina pustí hodně šťávy, pak by se musela redukovat odpařením. Lepší je v průběhu pečení si to asi 2x zkontrolovat.
50 minut péct pod poklicí na 250 stupňů. Pak 15 minut péct bez poklice do zkřupavění a zčervenání kůže.