Povidlové slepovánky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
120 g moučkovéh cukru
240 g másla nebo Hery
120 g mletých vlašských ořechů
Náplň:
2 PL moučkového cukru
5 PL švestkových povidel
3 PL rumu
1 vanilkový cukr
strouhaná kůra z 1 citronu
Dohotovení:
tmavá čokoládová poleva
půlky mandlí nebo zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto a necháme 2 hodiny odpočinout v chladu. Vyválíme a vykrojíme tvary. Dáme na plech vyložený papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  2. Polovinu tvarů namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme. Slepíme náplní s druhou půlkou tvarů.

  3. Náplň: Vše pořádně smícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!