Pomerančový cheesecake

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
130 g másla
250 g drcených máslových sušenek
10 g kakaa
Krém:
300 ml pomerančového džusu (pomerančové šťávy)
120 g cukru krystal
10 g škrobu
250 g měkkého polotučného tvarohu (ve vaničce)
3 ks žloutků
9 g práškové želatiny
150 g mascarpone
130 g moučkového cukru
150 ml smetany ke šlehání
Dohotovení:
5 plátků pomeranče na půlky

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: V igelitovém sáčku rozdrtíme válečkem sušenky (můžeme použít i kakaové, to jest vynecháme kakao v dalším kroku). Rozpustíme máslo a přidáme ho k sušenkám. Nakonec vmícháme kakao. Dno formy vyložíme pečícím papírem a upěchujeme do něj vzniklou směs (nejlépe to jde obrácenou stranou lžíce). Dáme do mrazáku zatuhnout.

  2. Krém: Práškovou želatinu namočíme do malého množství studené vody a necháme nabobtnat (cca 10 minut). Pomerančový džus rozdělíme na poloviny. První půlku dáme vařit a do druhé vmícháme škrob, žloutky a krystalový cukr. Když začne první půlka bublat, přilijeme druhou a doděláme do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme nabobtnalou želatinu. Necháme vychladnout.

  3. Následně si vyšleháme smetanu do tuha a v druhé míse smícháme Mascarpone s tvarohem a cukrem moučka (mixérem nebo ručně).

  4. Do směsi mascarpone po částech zamícháme ještě teplou pomerančovou směs. Nakonec metlou vmícháme ušlehanou smetanu. Vše důkladně promícháme a naneseme na zmrzlý korpus. Dáme do lednice zatuhnout (2-3 hodiny minimálně). Po ztuhnutí položíme na každou porci plátek pomeranče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!